Improve the Youth

logotyp

29 maja odbyło się spotkanie ambasadorów młodzieżowych i ekspertów. Podczas wydarzenia mieliśmy okazję konsultować wyniki badań dotyczących zdrowia psychicznego młodzieży, prowadzonych przez Fundację w ramach projektu Improve the Youth. Młodzież szukała odpowiedzi na pytanie czym jest dla nich stres oraz szukała sposobów na radzenie sobie z nim.
Spotkanie dało też niecodzienną możliwość rozmowy z ekipą TVP1 - Teleranek oraz prezentacji materiałów w tym programie telewizyjnym. Pod linkiem znajdą Państwo wynik naszej współpracy: http://abc.tvp.pl/37486616/rodzina-odc-64

Celem projektu Improve the Youth jest wspieranie młodzieży w jednej z najbardziej kryzysowych sfer życia, związanej ze zdrowiem psychicznym, które ma bardzo duży wpływ na inne sfery. Potrzeba projektu wynika z pogarszających się z roku na rok wyników badań młodzieży w Polsce. W realizację projektu zaangażowane będzie środowisko lekarskie, pracownicy młodzieżowi, szkoły, osoby odpowiedzialne za politykę młodzieżową oraz sama młodzież.

Projekt jest realizowany od wrzesnia 2017 roku do końca lutego 2019.

Projekt otrzymał pozytywną opinię i zgodę na jego realizację Komisji Bioetycznej przy Instytucie Matki i Dziecka. Pełna treść dokumentu Zgody Komisji Bioetycznej

Jesteśmy po pierwszych spotkaniach z ambasadorami młodzieżowymi, z którymi wspólnie opracowywaliśmy ankietę dotyczącą zdrowia psychicznego młodzieży pod względem jakościowym. Poniżej prezentujemy kilka fotografii ze wspólnych warsztatów.

Materiały projektu dostępne są pod poniższym linkiem: KLIK

P 20180223 132812

P 20180223 110823

P 20180223 120106