Kurs Ciążowa choroba trofoblastyczna

Wypełnij ankietę dotyczącą aktualnej sytuacji diagnostyki i leczenia ciążowej choroby trofoblastycznej w Polsce.

Ankieta jest całkowicie anonimowa, żadne Państwa dane osobowe ani adresy email nie są zbierane w tej ankiecie.

Wyniki ankiety będą prezentowane w czasie XIX kongresu ISSTD, który będzie miał miejsce w Amsterdamie w dniach 21-24 września 2017

English version below

Szanowne Koleżanki i Koledzy.

Serdecznie zapraszamy na kurs Ciążowa choroba trofoblastyczna.

W czasie kursu przedstawione będą aktualne zasady postępowania diagnostycznego i terapeutycznego ze szczególnym naciskiem na aspekty praktyczne. Kurs jest skierowany do ginekologów onkologów, onkologów klinicznych oraz położników-ginekologów. Kadrę wykładowców stanowią lekarze/naukowcy z najlepszych europejskich ośrodków zajmujących się leczeniem GTD.

Program kursu: Diagnostyka obrazowa, patomorfologia, genetyka. Leczenie pacjentek z grupy niskiego ryzyka, wysokiego ryzyka, skrajnie wysokiego ryzyka oraz w przypadku guzów miejsca łożyskowego.

Szczegółowy program kursu

Kurs pod patronatem EOTTD (European Organisation for Treatment of Trophoblastic Disease)

logo EOTTD

Czas i miejsce:

17.03.2017 09:00-16:00

Instytut Matki i Dziecka, ul. Kasprzaka 17A, Warszawa

Sala konferencyjna – budynek LIPSK (wejście A, II piętro)

Wykładowcy:

Federic Goffin, Liege, Belgia

Aleksandra Łacko, Wrocław, Polska

Leon Massuger, Amsterdam, Holandia

Michael Seckl, Londyn, UK

Grzegorz Szewczyk, Warszawa, Polska

Komitet Organizacyjny:

Tomasz M. Maciejewski

Grzegorz Szewczyk

Opłata za uczestnictwo w kursie: 160 PLN /40 Euro do wpłaty na konto 31 1060 0076 0000 3210 0014 7844 z dopiskiem Kurs "Ciążowa choroba trofoblastyczna" do dnia 16.03.2017

Kurs jest bezpłatny dla osób w trakcie specjalizacji z ginekologii onkologicznej.

W czasie kursu uczestnicy mają zapewnione: przerwa kawowa, lunch

Dear Colleagues

We cordially invited you to the participation in the course Gestational trophoblastic disease – State-of-the-Art.

During the one-day course, up-to-date diagnostic and therapeutic procedures will be discussed with special emphasis on their practical appplications. The course is targeted at gyn-onco, medical onologists and OB/GYNs.

Course topics are: diagnostic imaging, patomorphology and genetics; treatment of low-risk, high-risk and ultra-high risk patients, treatment of placental site trophoblastic tumor.

Course programme

The course is supported by EOTTD (European Organisation for Treatment of Trophoblastic Disease)

Date and venue:

17.03.2017 09:00-16:00

Institute of Mother and Child, Kasprzaka 17A Str. Warsaw, Poland

The conference room – LIPSK building (Second Floor)

Faculty:

Federic Goffin, Liege, Belgia

Aleksandra Łacko, Wrocław, Polska

Leon Massuger, Amsterdam, Holandia

Michael Seckl, Londyn, UK

Grzegorz Szewczyk, Warszawa, Polska