Wesprzyj nas

Fundację Instytutu Matki i Dziecka można wspierać na wiele sposobów, zarówno poprzez darowizny finansowe, jak i darowizny rzeczowe oraz wolontariat.Poniżej znajdą Państwo szczegóły na temat poszczególnych form pomocy dla Fundacji:

Darowizny finansowe:

Darowizny można kierować na konto bankowe Fundacji Instytutu Matki i Dziecka. Kwoty, które wpływają na konto fundacji przeznaczone są na realizację celów statutowych.

Fundacja Instytutu Matki i Dziecka

ul. Kasprzaka 17a, 01-211 Warszawa

nr konta: 49 2490 0005 0000 4530 7952 1449

Alior Bank

Tytuł przelewu: Darowizna dla Fundacji

Darowizny rzeczowe:

Fundację można wspierać również darowiznami rzeczowymi, które przekazywane są naszym pacjentom, a także zespołowi pedagogicznemu, który opiekuje się pacjentami IMiD prowadząc lekcje, zajęcia oraz warsztaty. Największą potrzebą Instytutu Matki i Dziecka są przede wszystkim materiały plastyczne, książki oraz gry planszowe, które służą dzieciom do odganiania nudy od szpitalnego łóżka.

Jeśli chcą Państwo przekazać darowiznę rzeczową dla Fundacji Instytutu Matki i Dziecka, spójrzcie proszę na poniższą "Listę Potrzeb" FIMiD:

• materiały plastyczne do zajęć i warsztatów z pacjentami: kredki, flamastry, bloki rysunkowe, papiery kolorowe, krepina, ołówki, kleje, materiały do decoupage, podkładki do rysowania, kolorowe naklejki, pędzle, farby, papier do origami, kartony,
  • gry planszowe, np.: zgadywanki, gra "Unia Europejska", gra "Kocham cię, Polsko", gry planszowe bez drobnych elementów, gry typu "memory",
  • książki, przyjmujemy książki zarówno używane, jak i nowe.

Wolontariat:

Fundacja Instytutu Matki i Dziecka poszukuje wolontariuszy do spędzania czasu z pacjentami lub pomocy przy organizowaniu wydarzeń. W sprawach wolontariatu prosimy kontaktować się z Fundacją, telefon: 519 351 576, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Dziękujemy za każdą pomoc dla Fundacji Instytutu Matki i Dziecka!